Man steelt bootje, gaat er ‘s nachts mee ‘joyvaren’ en laat die brandend achter: zes maanden cel

© JH
Redactie KW

Een 28-jarige man uit Torhout heeft zes maanden cel en 800 euro boete gekregen omdat hij vorig jaar ’s nachts in Diksmuide een bootje stal en er mee enkele uren ging ‘joyvaren’. Het plezierbootje werd nadien brandend achtergelaten, maar dat was volgens de man een ongeluk.

Op 14 mei vorig jaar werd de brandweer opgeroepen voor een klein plezierbootje dat in lichterlaaie stond in Diksmuide. Het bootje bevond zich ter hoogte van het kantoor van bpost in de Grauwe Broedersstraat. Toen de brandweer om 4.45 uur aankwam, was de volledige boot al uitgebrand. Al gauw werd duidelijk dat het bootje voordien gestolen was door twee mannen die er op de Handzamevaart mee gingen ‘joyvaren’. Daarbij moet iets fout gelopen zijn want plots vatte het bootje vlam. Er werd vermoed dat het om brandstichting ging en getuigen zagen vlak voor de brand twee jongemannen lachend weglopen. “Na onderzoek kon de 28-jarige man uit Torhout geïdentificeerd worden”, sprak de procureur. “Hij weigerde de naam van zijn vriend te noemen. Wel gaf hij toe de boot te hebben gestolen en ermee te hebben gevaren. Hij ontkende het bootje moedwillig in brand te hebben gestoken. Volgens hem ging het om een ongeluk door bekabeling of een sigaret.”

Daar wordt sterk aan getwijfeld maar omdat er te weinig bewijzen zijn kon hij niet veroordeeld worden voor brandstichting. Voor de diefstal en het ‘joyvaren’ kreeg de man, die niet opdaagde op zijn proces, zes maanden cel. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.