Man staat terecht wegens seksisme tegen agent: “Hij weigerde met vrouw te spreken”

Redactie KW

Een 30-jarige man uit Koksijde riskeert een principiële geldboete wegens seksisme tegen een vrouwelijke agent van politiezone Westkust. Hij weigerde pertinent mee te werken en haar vragen te beantwoorden omdat ze een vrouw is.

De 30-jarige A.S., een man van Palestijnse afkomst die al 9 jaar in België woont, is absoluut geen onbekende voor de politie. De man is vooral bekend vanwege verschillende zedenfeiten en staat bekend als vrij ‘gevaarlijk’. Op 5 juli vorig jaar gedroeg A.S. zich bijzonder verdacht en werd de politie opgeroepen. Een jonge inspectrice van politiezone Westkust nam het voortouw maar daarop had A.S. het niet begrepen.

“Hij weigerde pertinent om haar vragen te beantwoorden of mee te werken,” sprak de procureur. “Hij zei expliciet dat hij enkel wou spreken met een mannelijke agent. Hij ging zelfs verder want uitte diverse bedreigingen in het Arabisch naar de vrouw waar zeker sprake is van seksisme. In onze samenleving is er een volledige gelijkheid tussen mannen en vrouwen en daarom vragen we een principiële geldboete van 2.000 euro. Hij weigerde ook een minnelijke schikking te betalen van 400 euro.”

Al eerder zedenfeiten

A.S. daagde niet op voor zijn proces en de agente en het Instituut voor gelijkheid van mannen en vrouwen was ook geen burgerlijke partij. De man is absoluut geen onbekende. Zo kreeg hij op 27 juli nog maar 1 jaar cel met uitstel onder voorwaarden voor zedenfeiten. Hij toonde onder meer zijn geslachtsdelen aan twee vrouwelijke getuigen van Jehova’s die kwamen prediken en hij meenam naar zijn slaapkamer. Hij stond ook al eens door een raam te gluren en obscene gebaren te maken en in een politiecel begon hij te masturberen omdat hij wist dat een politieagente de bewakingscamera bekeek.

De man staat bekend als ‘gevaarlijk’ want vrouwelijke sociale assistenten mogen niet alleen zijn met hem. Hij moet zich door de rechter al verplicht laten begeleiden voor zijn seksueel probleem. Uitspraak in de zaak op 16 oktober. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.