Man staat terecht voor stalken verloren liefdes

Redactie KW

De 32-jarige K.S. uit Ieper staat voor de rechter in Ieper voor het stalken van twee vrouwen waarop hij fel verliefd op was. Met een derde slachtoffer had hij ooit een werkrelatie. De man dreef het ver. Bij twee van zijn slachtoffers plaatste hij een trackingsysteem op hun wagen.

K.S. (32) uit Ieper kan het beëindigen van een relatie moeilijk verkroppen. Dat zegt de openbare aanklager op de rechtbank van Ieper over de Ieperling. De dertiger staat er terecht voor het stalken van drie slachtoffers. Met twee daarvan heeft hij een liefdesrelatie achter de rug. Een van hen was zelfs zijn lerares op school.

Meester Patrick Duyck zegt dat zijn cliënte het slachtoffer werd van een hele reeks feiten. “Die twee mensen hadden ooit een liefdesrelatie, maar als die voorbij is, is het niet de bedoeling om te worden belaagd”, klonk het bij de raadsman. De beklaagde deed dat echter toch. Zo plaatste hij een trackingssysteem op de wagen van de vrouw. Die begreep niet hoe de man steeds in haar buurt opdook. Na een bezoek aan de garage, werd echter veel duidelijk.” Ook een tweede slachtoffer onderging net hetzelfde lot.

“Het gaat om een vergaand geval van belaging”, aldus de openbare aanklager, die een effectieve geldboete, een celstraf deels met voorwaarden en een contactverbod vordert. Meester Thomas Vandemeulebroucke, die de Ieperling verdedigt, vraagt voor enkele feiten de vrijspraak, en plaats andere zaken in zijn context. “Sommige dossiers zijn doordrenkt met bloed, maar hier in dit geval is alles doordrenkt met liefde”, aldus de raadsman. “Mijn cliënt was verliefd op de twee vrouwen en dacht dat hij met hen verder zou kunnen doen. Geen van de twee vrouwen zag dat op haar beurt zitten en verbrak de relatie. Mijn cliënt zijn hart was gebroken. Die man was zodanig gekrent dat hij inderdaad verkeerde dingen deed, maar het gaat hier niet om een gestoorde gek. We hopen op opschorting van straf met voorwaarden of een werkstraf.” Vonnis op 17 juli.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier