Man sluit vriendin en baby op in kamer en bedreigt hen met de dood

Een Brugse veertiger heeft dinsdagmiddag zijn vriendin en hun baby van amper enkele maanden oud met de dood bedreigd. De man had verschillende wapens in huis, maar gaf zich uiteindelijk zonder problemen aan de politie over.

De stoppen sloegen dinsdagmiddag helemaal door bij S.B. (46) in zijn woning in de Brieversweg in Sint-Kruis. Een ruzie met zijn vriendin laaide enorm hoog op. Zo hoog zelfs dat hij haar samen met hun baby, van amper enkele maanden oud, opsloot in een kamer boven. Om er voor te zorgen dat ze zeker niet buiten zou geraken barricadeerde hij de deur.

S.B. staat gekend als een wapenliefhebber en bezit enkele vergunde wapens. Maar die gebruikte hij uiteindelijk niet. De opgesloten vrouw slaagde er namelijk in om de politie te bereiken. Die kwam dan ook in grote getale ter plaatse. De straat werd gedeeltelijk afgesloten, zodat de agenten hun werk konden doen.

Niet aangehouden

Ze contacteerden de man en konden hem overtuigen om zich zonder meer over te geven. Volgens buren stapte hij dan ook ongewapend naar buiten op de politie af. Zijn vriendin en de baby konden bevrijd worden. Zij raakten uiteindelijk niet gewond. De vrouw was wel enorm geschrokken van de gebeurtenissen.

De veertiger werd door de politie meegenomen en verhoord. “Wij geven geen commentaar over de inhoud van het dossier”, klinkt het bij het parket van Brugge. “Gezien de familiale context.” De man moest de nacht in de cel doorbrengen en werd gisteren uiteindelijk ook voor de onderzoeksrechter geleid op verdenking van poging tot doodslag. De onderzoeksrechter besloot om hem niet aan te houden en liet hem onder voorwaarden vrij.

(TLG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.