Man slaat vriendin gebroken neus en oogkas

© Getty Images/EyeEm
Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW

Voor de rechter in Ieper moest een man zich verantwoorden nadat hij verschillende keren zijn vriendin hard aanpakte. Op een bepaald moment liep de jonge vrouw uit Poperinge een neus- en oogkasbreuk op.

Het jonge slachtoffer begon een relatie met L.D. in maart 2019. Dat was echter geen rozengeur en maneschijn want al na een paar weken bleek dat de man agressief uit de hoek kon komen. Aanvankelijk verbrak de vrouw de relatie, maar kort daarop gaf ze hem toch nog een kans.

Het liep echter opnieuw fout. Na een bezoek aan de Vismarkt in Ieper kreeg de vrouw klappen in het gezicht, waarna ze naar het ziekenhuis moest. Eind vorig jaar sloegen bij L.D. de stoppen volledig door met als resultaat dat zijn vriendin een gebroken oogkas en een gebroken neus opliep. In januari drong de man de woning van de vader – hij wist dat de achterdeur openstond – van de jonge vrouw binnen en ging hij naar haar kamer, met een mes in de hand.

In de rechtbank van Ieper werden door de verdediging de feiten niet ontkend. “In de gevangenis zijn zijn ogen opengegaan. Die man laat zich begeleiden en doet er alles aan om zijn leven weer op orde te krijgen“, aldus zijn raadsman. “Een contactverbod is geen probleem, want hij heeft ondertussen een andere vriendin.” Vonnis op 15 juli.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier