Man slaat vloerder bewusteloos tijdens vrijgezellenfeest: twee maanden cel

Redactie KW

Een 43-jarige Wielsbekenaar heeft in de Brugse rechtbank twee maanden celstraf met uitstel gekregen voor slagen aan een vloerder uit Koekelare. Tijdens een vrijgezellenfeest in Brugge sloeg K.B. het slachtoffer bewusteloos, maar dat heeft hij altijd ontkend.

Op 17 juni 2017 was Luc Victoor (56) aan de slag in de Vlamingstraat in Brugge. In de loop van de namiddag zag hij hoe een groep feestende mannen een tuinslang uit zijn aanhangwagen graaide. Hij vroeg de mannen, die een vrijgezellenfeestje hielden, om de tuinslang terug te leggen. Er ontstond een discussie en volgens een getuige gaf K.B. de vloerder plots een harde vuistslag in het gezicht. De man viel bewusteloos tegen de grond en belandde in het ziekenhuis.

“Mijn cliënt hield aan de feiten een gebroken tand, een oogletsel en een lichte hersenschudding over”, pleitte advocaat Klaas Van Dorpe “Hij was een week arbeidsongeschikt en kampt nog steeds met angsten en slapeloosheid.” K.B. beweerde dat Victoor overdreef. “Het slachtoffer had gedronken en daagde mijn cliënt uit”, stelde zijn advocaat. “Hierop gaf mijn cliënt hem een duwtje. Het slachtoffer viel en liep zo die verwondingen op.”

Luc Victoor deed die bewering af als een leugen. “Ik had helemaal niets misdaan. Dat kan de getuige bevestigen”, stelde hij verontwaardigd. Volgens de procureur kampt K.B. met een agressieprobleem. De rechter kende het slachtoffer een schadevergoeding toe van 850 euro.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier