Man slaat kunstgalerij Oostendse ex kort en klein en gaat haar te lijf met mes, 37 maanden cel

Een 43-jarige man uit Elsene heeft in de Brugse rechtbank 37 maanden effectieve celstraf gekregen omdat hij de kunstgalerij van zijn ex vernielde en haar te lijf ging met een mes.

Begin 2018 hadden M.A. en het slachtoffer een kortstondige relatie die resulteerde in een zwangerschap. Toen de Oostendse meer te weten kwam over zijn gewelddadig verleden begon M.A. haar zowel psychisch als fysiek te terroriseren. In juli 2018 dook de vrouw een tijdje onder en om zich te beschermen tegen de agressie van haar ex liet ze het kind erkennen door een vriend.

Het uitblijven van een DNA-test om zijn vaderschap te bewijzen deed bij M.A. op 21 juli de stoppen doorslaan. In zwaar beschonken toestand sloeg hij de kunstgalerij van de vrouw in Oostende kort en klein. Twee weken later takelde hij haar na een nachtje stappen zwaar toe in een lift en sleurde hij haar aan de haren naar haar appartement. Hij verwondde de vrouw ook met een steakmes dreigde ermee haar gezicht te verminken.

M.A. liep in het verleden al veroordelingen op voor geweld, bedreiging, wapens en verkrachting. De man beweerde tijdens zijn proces dat het slachtoffer zichzelf met het mes verwond had en dat hij haar galerij moest stukslaan om de verzekering op te lichten. De rechter hechtte daar evenwel geen geloof aan. M.A. stond ook terecht voor belaging maar hiervoor werd hij vrijgesproken.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.