Man riskeert vier maanden cel voor masturbatie in tent Festival Aan Zee

© iStock
Redactie KW

Een 28-jarige man uit Koksijde riskeert vier maanden cel en 800 euro boete wegens openbare zedenschennis tijdens Festival Aan Zee in De Panne op 27 april vorig jaar.

Andere festivalgangers merkten A.D. plots op in de kleine festivaltent toen hij tussen het volk stond te masturberen. “Ze vroegen hem onmiddellijk op te houden, maar de man ging rustig verder alsof er niets aan de hand was”, sprak de procureur. “In die tent waren ook minderjarigen aanwezig, maar het is niet duidelijk of zij iets gezien hebben. Toen hij opgepakt werd, gaf hij ook een bizarre verklaring: ‘Waarom ik dit deed? Goh, het festival zelf was nogal saai anders‘, zei hij.”

A.D. ontkent evenwel dat zijn geslachtsdeel volledig uit zijn broek was. “Maar hij ziet wel in dat hij verkeerd was”, sprak zijn advocaat. “Maar twee maanden na de feiten was er een gedwongen collocatie. Hij kampt immers met psychoses, is kwetsbaar en beperkt in zijn mogelijkheden. Hij verblijft nog steeds in Sint-Amandus in Beernem, maar nu wel vrijwillig.” Gelet op de problematiek van de man was de procureur ook akkoord met de opschorting. Vonnis op 11 september.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier