De feiten dateren van 31 januari. De beklaagde had de gevangenis nog maar enkele weken verlaten en was bij zijn 88-jarige blinde moeder ingetrokken. "Toen de thuisverpleegster die dag binnenkwam in de woning, merkte ze meteen op dat er iets fout was. Het slachtoffer was erg angstig en had een opgezwollen gezicht", zo begon de procureur zijn verhaal. "Ze stelde voor om haar naar het ziekenhuis te brengen, maar reed door naar de politie. Daar vertelde de vrouw dat haar zoon haar twee keer had proberen verstikken met een handdoek." De politie deed een huiszoeking en zag twee handdoeken op tafel liggen. De verdachte zou er volgens enkele getuigen al enkele keren mee gedreigd hebben om "haar onder grond te steken" en haar "de keel over te snijden". Hij zou ook kampen met een zwaar alcoholprobleem.

Volgens het openbaar ministerie was de beklaagde uit op het geld van zijn moeder. "Het slachtoffer heeft een stevige spaarboek en enkele onroerende goederen, terwijl haar zoon er een rijkelijke levensstijl op nahoudt maar geen inkomen heeft." Hij vorderde een effectieve celstraf van vier jaar en ook een terbeschikkingstelling van strafuitvoeringsrechtbank van 5 jaar.

De advocaat van de beklaagde, die net als de procureur betreurde dat de man zelf niet aanwezig wou zijn, stelde dat er van poging tot oudermoord geen sprake was. "Het gaat hier om slagen en verwondingen. De vrouw had meteen spijt dat ze haar zoon bij haar had laten inwonen. Na de feiten zag ze haar kans schoon om er een schep bovenop te doen zodat mijn cliënt terug naar de gevangenis zou moeten." Vonnis op 25 augustus.

(Belga)

De feiten dateren van 31 januari. De beklaagde had de gevangenis nog maar enkele weken verlaten en was bij zijn 88-jarige blinde moeder ingetrokken. "Toen de thuisverpleegster die dag binnenkwam in de woning, merkte ze meteen op dat er iets fout was. Het slachtoffer was erg angstig en had een opgezwollen gezicht", zo begon de procureur zijn verhaal. "Ze stelde voor om haar naar het ziekenhuis te brengen, maar reed door naar de politie. Daar vertelde de vrouw dat haar zoon haar twee keer had proberen verstikken met een handdoek." De politie deed een huiszoeking en zag twee handdoeken op tafel liggen. De verdachte zou er volgens enkele getuigen al enkele keren mee gedreigd hebben om "haar onder grond te steken" en haar "de keel over te snijden". Hij zou ook kampen met een zwaar alcoholprobleem. Volgens het openbaar ministerie was de beklaagde uit op het geld van zijn moeder. "Het slachtoffer heeft een stevige spaarboek en enkele onroerende goederen, terwijl haar zoon er een rijkelijke levensstijl op nahoudt maar geen inkomen heeft." Hij vorderde een effectieve celstraf van vier jaar en ook een terbeschikkingstelling van strafuitvoeringsrechtbank van 5 jaar. De advocaat van de beklaagde, die net als de procureur betreurde dat de man zelf niet aanwezig wou zijn, stelde dat er van poging tot oudermoord geen sprake was. "Het gaat hier om slagen en verwondingen. De vrouw had meteen spijt dat ze haar zoon bij haar had laten inwonen. Na de feiten zag ze haar kans schoon om er een schep bovenop te doen zodat mijn cliënt terug naar de gevangenis zou moeten." Vonnis op 25 augustus.(Belga)