Man riskeert twee jaar cel voor vechtpartij aan café

De beklaagden sloegen verschillende keren toe. © Getty Images
Redactie KW

De 34-jarige Oostendenaar Matthew E. riskeert in beroep twee jaar cel voor onder meer smaad, slagen en weerspannigheid.

Op 18 februari 2018 kreeg Matthew E., die een vijftiental tequila’s had gedronken, het aan de stok met enkele cafégangers. E. had er geflirt met een meisje met dwerggroei. Volgens hem had het meisje hem met een glas geslagen, maar volgens haar vrienden had E. zelf met een glas uitgehaald en een van de slachtoffers achtervolgd tot in de toiletten.

Hij sloeg vijf grote gaten in de toiletdeur waar het slachtoffer zich had verschanst. Nadien stelde hij zich nog eens bijzonder weerspannig op tegenover de agenten. De politie kwam tussenbeide en nam E. mee naar de spoeddienst om de gapende wonde in zijn voorhoofd te laten hechten.

Dat ging niet zonder slag of stoot. E. schold de agenten de huid vol. Hij kreeg 18 maand cel, maar in beroep stuurde hij zijn kat. De procureur-generaal was niet mals in zijn vordering. “Tegen een politieagent zei hij: ‘je bent dood jongen!’ En van iemand die al eens 40 maand heeft gekregen voor poging moord, kan je dat wel serieus nemen.”

Bovendien was hij al eens betrokken in een ander dossier waar een drugsdode viel. Voor mij zijn al zijn kansen opgebruikt en ik denk dat we hem in de toekomst nog wel een paar keer gaan zien!” E. kreeg immers in 2017 nog eens 40 maanden cel, omdat hij in 2015 een fataal shot cocaïne had geplaatst bij een vriend.” Hij vorderde twee jaar effectief.

Uitspraak op 30 september.

(OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier