Man riskeert jaar voorwaardelijk voor belaging ex

© iStock
Redactie KW

Een Diksmuideling (23) moest dinsdag voor de strafrechter verschijnen voor ernstige feiten ten aanzien van zijn ex. In juli vorig jaar volgde hij de vrouw tot bij haar werk om daar de schroeven van een wiel van haar auto los te draaien. Initieel werd de verdachte opgepakt voor een moordpoging, maar hij wordt uiteindelijk vervolgd voor belaging en vandalisme. Het openbaar ministerie vordert 1 jaar cel met probatievoorwaarden.

De relatie liep begin mei vorig jaar op de klippen, maar dat kon beklaagde Martijn D. uit Diksmuide niet verkroppen. Vanaf toen zou hij zijn ex op allerhande manieren hebben bestookt om met haar in contact te blijven. De belaging bereikte een hoogtepunt begin juli, toen hij de vrouw achtervolgde tot op haar werk. Daar draaide hij de schroeven van een wiel van haar auto los, behalve ééntje. De vrouw merkte meteen dat er iets fout was, toen ze wilde vertrekken en belde de politie. Haar ex werd opgepakt voor moordpoging, maar bij de verwijzing naar de correctionele rechtbank werden enkel nog belaging en vernieling weerhouden door de raadkamer.

Liefdesverdriet

“Mijn cliënt wou haar inderdaad een soort lesje leren, maar hij wou niet dat haar iets overkwam. Een wiel dat nog met een schroef bevestigd is, hangt los en dat voel je als bestuurder meteen. Mijn cliënt is een autofreak en rijdt op circuits, dus weet dat maar al te goed. Indien hij twee schroeven had laten zitten, zou de vrouw niets hebben gevoeld. Dat zou een heel andere zaak zijn geweest. Uiteraard had hij dit nooit mogen doen. Alles vond zijn oorsprong in liefdesverdriet”, vertelt zijn advocaat.

Het openbaar ministerie vordert 1 jaar cel met probatievoorwaarden en 1.200 euro boete. De celstraf die dan boven zijn hoofd hangt en de gekoppelde begeleidingsvoorwaarden moeten ervoor zorgen dat er in de toekomst geen dergelijke feiten meer voorvallen, liet de procureur verstaan op het proces. Beklaagde Martijn D., die zich sinds de feiten in juli gedeisd houdt, drukte zijn spijt uit. Zijn ex eist 2.000 euro morele schadevergoeding, haar vader 750 euro. Vonnis op 16 februari.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier