Aan de achterkant van het station van Roeselare vond in juni vorig jaar een steekpartij plaats. Een vriendengroep was een meisje aan het achtervolgen, toen het slachtoffer wou tussenkomen. Hij sprak hen aan op hun storend gedrag en zei dat ze het meisje lastigvielen. Daarop keerde groep zich tegen hem. Ze sloegen het slachtoffer verschillende keren. De beklaagde, een 20-jarige man van Afghaanse origine uit Roeselare, haalde zelfs een keukenmes boven. Daarmee haalde hij verschillende keren uit. Het slachtoffer werd gestoken in de borst, rug, schouder en buik.

Het Openbaar Ministerie was maandag niet mals voor de dader en zei dat de gevolgen veel erger konden zijn. "De beklaagde beging zeer ernstige feiten. Gelukkig werden geen organen geraakt, anders was het slachtoffer er misschien niet meer geweest." De procureur vorderde een effectieve celstraf van een jaar. De beklaagde kwam niet opdagen voor het proces. Het verstekvonnis volgt op 11 maart.

(BELGA)

Aan de achterkant van het station van Roeselare vond in juni vorig jaar een steekpartij plaats. Een vriendengroep was een meisje aan het achtervolgen, toen het slachtoffer wou tussenkomen. Hij sprak hen aan op hun storend gedrag en zei dat ze het meisje lastigvielen. Daarop keerde groep zich tegen hem. Ze sloegen het slachtoffer verschillende keren. De beklaagde, een 20-jarige man van Afghaanse origine uit Roeselare, haalde zelfs een keukenmes boven. Daarmee haalde hij verschillende keren uit. Het slachtoffer werd gestoken in de borst, rug, schouder en buik.Het Openbaar Ministerie was maandag niet mals voor de dader en zei dat de gevolgen veel erger konden zijn. "De beklaagde beging zeer ernstige feiten. Gelukkig werden geen organen geraakt, anders was het slachtoffer er misschien niet meer geweest." De procureur vorderde een effectieve celstraf van een jaar. De beklaagde kwam niet opdagen voor het proces. Het verstekvonnis volgt op 11 maart.(BELGA)