Volgens de burgerlijke partij werd het slachtoffer tijdens de vrij korte relatie meermaals hardhandig aangepakt. Bij een incident eind februari 2018 zou V. zijn toenmalige vriendin al bij de keel gegrepen hebben. Tijdens een discussie over zijn onaangepast rijgedrag ging de beklaagde op 8 oktober 2018 pas helemaal over de rooie. Hij kwakte het slachtoffer meermaals met haar hoofd tegen het dashboard van de wagen. Daarna sleurde hij de vrouw bij het haar over een kasseiweg, waar ze schoppen en slagen te verwerken kreeg.

Ook thuis ging het geweld nog verder. V. gooide zijn partner in de voortuin en begon opnieuw te schoppen. Toen ze naar de garage vluchtte, kreeg ze nog kopstoten te verwerken. Bij de feiten liep het slachtoffer een hele reeks kneuzingen en een lichte hersenschudding op. Sindsdien lijdt ze volgens haar advocate aan een posttraumatische stressstoornis. De burgerlijke partij eiste een voorlopige schadevergoeding van bijna 4.000 euro.

De verdediging erkende dat V. die bewuste dag volledig de pedalen verloor. "Ik heb er enorm veel spijt van en het zal zeker nooit meer gebeuren", zei de beklaagde zelf. Zijn advocaat stelde voor om hem een werkstraf op te leggen, maar de beklaagde kan zich ook vinden in probatievoorwaarden.

De rechter doet uitspraak op 17 december.

(Belga)

Volgens de burgerlijke partij werd het slachtoffer tijdens de vrij korte relatie meermaals hardhandig aangepakt. Bij een incident eind februari 2018 zou V. zijn toenmalige vriendin al bij de keel gegrepen hebben. Tijdens een discussie over zijn onaangepast rijgedrag ging de beklaagde op 8 oktober 2018 pas helemaal over de rooie. Hij kwakte het slachtoffer meermaals met haar hoofd tegen het dashboard van de wagen. Daarna sleurde hij de vrouw bij het haar over een kasseiweg, waar ze schoppen en slagen te verwerken kreeg. Ook thuis ging het geweld nog verder. V. gooide zijn partner in de voortuin en begon opnieuw te schoppen. Toen ze naar de garage vluchtte, kreeg ze nog kopstoten te verwerken. Bij de feiten liep het slachtoffer een hele reeks kneuzingen en een lichte hersenschudding op. Sindsdien lijdt ze volgens haar advocate aan een posttraumatische stressstoornis. De burgerlijke partij eiste een voorlopige schadevergoeding van bijna 4.000 euro. De verdediging erkende dat V. die bewuste dag volledig de pedalen verloor. "Ik heb er enorm veel spijt van en het zal zeker nooit meer gebeuren", zei de beklaagde zelf. Zijn advocaat stelde voor om hem een werkstraf op te leggen, maar de beklaagde kan zich ook vinden in probatievoorwaarden. De rechter doet uitspraak op 17 december.(Belga)