Man riskeert effectieve celstraf voor verkrachten ex en slaan van kinderen

Redactie KW

S.H. (40) uit Ieper riskeert een effectieve celstraf voor de verkrachting van zijn ex en opzettelijke slagen en verwondingen ten aanzien van zijn ex en twee minderjarige kinderen van 2004 tot 2015.

“De maat was plots vol voor de vrouw, die besliste om de man te verlaten. Door de ernst van de feiten kan ze niet meer in de buurt van de man komen en blijft ze achteraan in de rechtbank huilen, terwijl deze man zich weert als een duivel in een wijwatervat om zijn verantwoordelijkheid te ontlopen”, aldus de advocaat, die zich burgerlijke partij stelde namens de vrouw en kinderen.

Ex zit hier te huilen terwijl hij zich weert als een duivel in een wijwatervat

Volgens de procureur was de man heel dominant tijdens de relatie. “Na haar werk moest ze onmiddellijk naar huis komen en ze mocht geen contact meer hebben met haar ouders. Door financiële problemen begon hij te drinken en probeerde hij haar te wurgen toen ze geen seks wou. De man dwong haar tot seks tijdens de zwangerschap van hun eerste kind. Ze raakte gewond aan de keizersnede tijdens een verkrachting na de bevalling. Ook tijdens de zwangerschap van hun tweede kind werd ze verkracht. De man klopte met een schroevendraaier op haar hoofd en liet haar op een bepaald moment niet meer in de woning. De man gooide moeder en dochter van de trap en sloeg de kinderen al vanaf 4-jarige leeftijd. Ik baseer me op getuigenissen van de vrouw, kinderen, ouders, schooldirecteur, buren, collega’s, vroedvrouw en doktersattesten, onder meer van een hersenschudding, en vorder een effectieve celstraf.”

De advocaat van S.H. pleitte voor de vrijspraak. “Mijn cliënt ontkent de verkrachting en slagen. Waarom kiest de zoon ervoor om bij zo’n slechte vader te blijven wonen? De zoon trok een eerdere verklaring over de feiten terug in, omdat deze zou ingefluisterd zijn door zijn moeder. Ik stel me vragen bij de waarheidsgetrouwheid van de audiovisuele verhoren van de kinderen, aangezien er geen deskundigenverslag was. De buur hoorde niets meer dan geroep en getier en de schooldirecteur heeft nooit fysieke sporen van geweld vastgesteld bij de kinderen.”

Er werd een schadevergoeding van 7.000 euro gevraagd voor de vrouw en 500 euro voor elk kind. Vonnis op 18 oktober.

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier