Op 5 september 2018 werd het voertuig van de beklaagde 's nachts aan een controle onderworpen. De man stond immers geseind naar aanleiding van een veroordeling tot zes maanden gevangenisstraf voor de verkoop van drugs. In zijn wagen vond de politie 60 xtc-pillen en twee paxons cocaïne. Bovendien hadden de speurders eerder al eens gezien dat Joachim V. cocaïne dealde.

Volgens het openbaar ministerie kwam de beklaagde bijna dagelijks vanuit zijn woonplaats in het Meetjesland naar Knokke om cocaïne te verkopen. V. beweerde echter dat hij sinds een jaar enkel wat cocaïne had doorgegeven aan kennissen. De pillen waren naar eigen zeggen achtergelaten door een Nederlander.

De verdediging legde uit dat de beklaagde in het voorjaar van 2017 een restaurant was begonnen in Knokke. Door een relatiebreuk belandde hij echter in een depressie en ging het restaurant op de fles. "De chef-kok bleek dan nog alcohol- en cocaïneverslaafd, waardoor mijn cliënt zelf ook meer en meer begon te gebruiken", aldus meester Jonas Van Oyen. De advocaat vroeg om een straf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. De rechter doet uitspraak op 7 juni.

(BELGA)

Op 5 september 2018 werd het voertuig van de beklaagde 's nachts aan een controle onderworpen. De man stond immers geseind naar aanleiding van een veroordeling tot zes maanden gevangenisstraf voor de verkoop van drugs. In zijn wagen vond de politie 60 xtc-pillen en twee paxons cocaïne. Bovendien hadden de speurders eerder al eens gezien dat Joachim V. cocaïne dealde.Volgens het openbaar ministerie kwam de beklaagde bijna dagelijks vanuit zijn woonplaats in het Meetjesland naar Knokke om cocaïne te verkopen. V. beweerde echter dat hij sinds een jaar enkel wat cocaïne had doorgegeven aan kennissen. De pillen waren naar eigen zeggen achtergelaten door een Nederlander.De verdediging legde uit dat de beklaagde in het voorjaar van 2017 een restaurant was begonnen in Knokke. Door een relatiebreuk belandde hij echter in een depressie en ging het restaurant op de fles. "De chef-kok bleek dan nog alcohol- en cocaïneverslaafd, waardoor mijn cliënt zelf ook meer en meer begon te gebruiken", aldus meester Jonas Van Oyen. De advocaat vroeg om een straf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. De rechter doet uitspraak op 7 juni.(BELGA)