Man riskeert celstraf voor verschillende zedenfeiten

Redactie KW

Een 30-jarige man uit Koksijde riskeert een jaar cel voor verschillende zedenfeiten. Zo nam hij eens twee vrouwelijke getuigen van Jehova mee naar zijn slaapkamer en liet daar zijn broek zakken.

Dat beklaagde A.S., een Palestijn die 9 jaar in België woont, een torenhoog seksueel probleem heeft is duidelijk uit het relaas van de feiten die de procureur schetste. De man staat voor niet minder dan drie feiten terecht in amper een half jaar tijd. “De eerste feiten zijn van september vorig jaar bij hem thuis”, schetste de procureur. “Er kwamen twee vrouwelijke getuigen van Jehova aan zijn voordeur. Hij liet hen binnen en liet hen prediken. Toen ze terug vertrokken riep hij hen plots terug naar binnen en troonde ze mee naar zijn slaapkamer. Daar liet hij zijn broek en onderbroek zakken en toonde zijn geslachtsdeel. De vrouwen begonnen hevig te roepen en merkten toen dat de voordeur op slot zat. Pas na hun heftig geroep deed hij opnieuw open. Hij riep nog na ‘dat hij moslim was en niets van Jehova moest weten.'”

Amper een half jaar gluurde A.S. door een keukenraam in de Hoveniersstraat in Koksijde. Hij maakte er obscene gebaren met zijn handen naar een vrouw. “Hij maakte gebaren die wezen op penetratie”, vervolgde de procureur. “De bewoonster belde de politie en beschreef hem. In het aanrijden konden ze hem herkennen en arresteren op zijn fiets. Nog in diezelfde maand lag hij plots in de inkomhal van een gebouw in Oostende te masturberen met zijn broek op zijn enkels. Een vrouw die passeerde greep hij vast en vroeg hij hem oraal te bevredigen. Hij slaagde er zelfs in te masturberen in de politiecel, omdat hij wist dat een vrouwelijke agente de camerabeelden bekeek. Van de begeleiding bij het Sociaal Huis weten we dat vrouwelijke sociale assistentes nooit meer alleen mogen naar hem. In hun bijzijn kleedt hij zich soms zelfs provocatief uit. Hij heeft een duidelijk seksueel probleem maar de vraag is of probatie hem kan helpen. Ik vorder 1 jaar cel.”

De advocaat van A.S. zat verveeld met het dossier. “Ik ken het dossier goed en wil niet tegen het dossier pleiten”, zei hij. “Mijn cliënt blijft alles ontkennen maar ik weet dat een vrijspraak moeilijk ligt. Toch geloof ik dat deze man hulp nodig heeft en niet gebaat is met een gevangenisstraf. Bij het OCMW in Koksijde leveren ze nu al zeer goed werk.” Toen A.S het woord kreeg ontkende hij nogmaals alles en stelde dat de vrouwelijke getuigen van Jehova net hem hadden aangevallen. Vonnis op 27 juli.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier