Man riskeert 37 maanden cel voor aanranding van een dertienjarig meisje

Redactie KW

Een man uit Waregem riskeert een celstraf van 37 maanden voor de aanranding van een minderjarige. Hij kocht een 13-jarig meisje verschillende dure gsm’s, in ruil zou hij haar om naaktfoto’s gevraagd hebben en seksueel getinte sms’jes hebben gestuurd. Hij kreeg al eens vijf jaar cel voor gelijkaardige feiten.

Na zijn gevangenisstraf trok de Waregemnaar in bij zijn broer. Daar leerde hij de vader van het meisje kennen. Ze had het thuis erg moeilijk en de man had haar een gsm gegeven. “Uit medelijden en zonder enige bijbedoelingen”, zo meende de verdediging.

De man bleef op regelmatige basis cadeautjes voor haar kopen. Toen de vader van het meisje de factuur van de dure gsm vond, startte de politie een onderzoek. De beklaagde zou haar om naaktfoto’s gevraagd hebben en ongepaste sms’en sturen. Wanneer het meisje hem liet weten dat ze een vriendje had, stuurde hij terug: “ik dacht dat ik uw vriendje was?”.

Dinsdag zei de beklaagde aan de Kortrijkse strafrechter dat ‘vriendje’ voor interpretatie vatbaar was. “Ik bedoelde daarmee maat, niet liefje”, zei hij. “Ik heb haar telkens geholpen als ze me iets vroeg. Ze wist me altijd te vinden. Zo kocht ik ooit een gsm van 700 euro terwijl ik niet eens een matras had om op te slapen. Als ik weigerde, dreigde ze ermee naar de politie te gaan. Ze kende mijn verleden.”

Het openbaar ministerie vond dat de beklaagde weinig schuldinzicht heeft en vorderde een celstraf van 37 maanden. De verdediging vroeg de vrijspraak.

Vonnis op 7 januari.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier