Man riskeert 30 maanden cel voor brutale aanranding aan danscafé in Blankenberge

Redactie KW

Een jongeman uit Knokke riskeert in de Brugse rechtbank 30 maanden cel voor een brutale aanranding.

In april vorig jaar zette Jonathan M. (22) uit Knokke de bloemetjes buiten in het danscafé Circosia in Blankenberge. Hij maakte avances bij een meisje dat er haar verjaardag aan het vieren was met haar vriendinnen. Maar M. werd afgewezen en dat zou hij niet zomaar hebben laten passeren. “Aan de uitgang duwde hij mijn cliënte met het gezicht tegen de muur, trok haar rok omhoog en maakte stootbewegingen”, stelde advocaat Yen Buytaert.

Volgens de procureur grepen twee vriendinnen van de jongeman, S.S. (23) uit Blankenberge en E.B. (23) uit Maldegem, het meisje vervolgens bij de haren en gaven haar rake klappen. Het slachtoffer verloor het bewustzijn en hield aan het incident een kale plek op het hoofd over. “Een vrouw zo vernederen omdat ze je afwijst is crapuleus”, stelde de procureur, die 30 maanden effectieve celstraf vroeg voor M. Voor de vrouwen vroeg hij een jaar cel.

M. ontkent alles en vraagt de vrijspraak. “Het slachtoffer en haar vriendinnen legden tegenstrijdige verklaringen af”, stelde advocaat Kris Vincke. “De sfeer die avond was gemoedelijk tot een vriendin van mijn cliënt werd uitgescholden voor hoer.” Volgens de advocaat van S.S. was er minstens sprake van uitlokking. Zij en E.B. vroegen de gunst van de opschorting. De rechter doet uitspraak op 14 januari.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.