"Hij begon de vrouw te tongkussen. Ze duwde hem weg, maar daar had de beklaagde geen oren naar. Hij begon haar opnieuw te kussen en stak zijn hand in haar broek. De vrouw probeerde te vluchten uit het huis, maar de beklaagde hield haar tegen", aldus de procureur vandaag op de Veurnse rechtbank.

"Hij sleepte haar naar de slaapkamer, gooide haar op bed en ging bovenop haar liggen. De vrouw kon ternauwernood vluchten uit de kamer door de beklaagde een harde stamp in het kruis te geven. Deze feiten zijn verwerpelijk. Enkel een lange celstraf is een goed signaal", aldus de procureur, die liefst 36 maanden opsluiting vroeg.

"Wat als mijn cliënte er niet in was geslaagd om te vluchten? Ik mag er niet aan denken wat toen zou zijn gebeurd. Dit heeft haar een enorm trauma bezorgd. Anderhalve maand was ze werkonbekwaam en daarna durfde ze amper nog bij mensen thuis langsgaan", aldus de advocaat. Hij vroeg een schadevergoeding van 10.500 euro.

"Ik weet niet wat mij bezielde en heb enorm veel spijt. Ik ben bereid om het slachtoffer volledig te vergoeden voor wat ik heb aangericht. Ik heb ongelofelijk stom gedaan", verdedigde de beklaagde zich. De rechter vroeg of hij een seksueel probleem had, maar dat ontkende de man. "Als u geen probleem heeft, hoe is dit dan kunnen gebeuren? Dit is onbegrijpelijk voor iemand met een normale seksuele beleving", antwoordde de strafrechter. Hij neemt de zaak in beraad en spreekt een vonnis uit op 12 maart.

(BB)