Man riskeert 10 maanden cel voor stalking van ex

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een man uit Veurne riskeert tien maanden cel, omdat hij al twee jaar lang zijn ex-vriendin – de mama van zijn 2-jarig dochtertje – stalkt. Hij stuurde honderden berichtjes, drong haar tuin binnen, verspreidde naaktfoto’s van haar en hield haar in bedwang in zijn huis. Volgens de verdediging vindt alles oorsprong in het feit dat hij zijn dochtertje niet mag zien.

De man van Roemeense afkomst kwam begin 2017 in België aan en ging in Veurne wonen. Hij kreeg een relatie met zijn buurvrouw. Ze raakte onverwacht zwanger, maar intussen liep de relatie op de klippen, omdat ze vermoedde dat hij overspel had gepleegd. “Hij kon haar maar niet loslaten en stalkte haar met honderden berichten via sms, Facebook en WhatsApp. Hij stond vaak ongewild of dronken voor haar deur en zelfs toen de politie tussenkwam om hem weg te sturen, keerde hij gewoon terug. Het ging verder met nepprofielen op Facebook en hij verspreidde naaktfoto’s van mijn cliënte. Op een dag hield hij haar zelfs in bedwang in zijn woning en moest ze bijten om zich los te wrikken. Tot op vandaag gaat de stalking nog steeds verder ondanks een contactverbod”, aldus de advocaat. Er werd 7.500 euro schadevergoeding geëist.

Vrijspraak gevraagd

Ook het Openbaar Ministerie was niet mals voor de man, al liet de procureur wel verstaan dat ze enig begrip had voor de situatie. De advocate van de beklaagde ging zelfs voor de vrijspraak. “Mijn cliënt is vader van het kind, maar heeft haar amper gezien in die twee jaar tijd. Hij is inderdaad eens door het raam gaan gluren om te zien hoe het met zijn eigen dochter gaat, die hij niet te zien krijgt. Die vrouw deed alles om hem weg te houden. Die sms’jes waarvan sprake is, waren om te vragen hoe het met het dochtertje ging”, aldus de advocate. De zaak moet immers ook nog voor de familierechtbank komen met het oog op een omgangsregeling voor het kind. Vonnis in de strafzaak op 3 augustus.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier