Man riskeert 10 maanden cel voor dreigen met aanslag in Menen

Redactie KW

Een dertiger moest zich woensdag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verantwoorden voor een dreigbrief die hij begin dit jaar onder de deur schoof in een Actionwinkel.

Op 31 januari 2015 schoof de beklaagde een brief onder de inkomdeur van de Action in Menen. “Verzamel na uw werkdag het geld en breng het naar de afgesproken plaats. Anders zal u en al uw werknemers iets overkomen“, zo schreef A.T. (30). De brief werd ernstig genomen gezien het dreigingsniveau 3 dat toen in ons land van kracht was. Op 7 januari gebeurde de aanval op Charlie Hebdo en op 21 januari was een man de NOS-studio binnengedrongen tijdens het journaal. De dreigbrief kopieerde bepaalde bewoordingen uit de brief van de NOS-inval.

Het slachtoffer verwittigde de politie. Gevolgen bleven uit, maar er werden heel wat manschappen ingezet om de veiligheid te garanderen. Op camerabeelden was het voertuig van de partner van beklaagde geregistreerd en de man zelf was herkenbaar op de beelden.

Meester Rita Corne zei dat haar cliënt de feiten niet betwist. “Uiteraard is het een onsympathiek dossier. Omwille van alle berichten uit de actualiteit was hij op het idee gekomen om zijn financiële problemen zo op te lossen. Een stommiteit, maar wij hopen dat u de gunst van de werkstraf kan toekennen“, pleitte ze. De openbare aanklager, die tien maanden celstraf vroeg, verzette zich niet tegen dat verzoek.

Vonnis op 13 januari.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier