Man rijdt lek door kraaienpoten aan tankstation: “Wie doet nu zoiets?”

© BF
Redactie KW

Onbekenden strooiden donderdagavond kraaienpoten uit nabij het Dats 24-station langs de Krekelmotestraat in Izegem. Donaat Vandeburie (37) hield er twee lekke banden aan over. “Wie doet zoiets nu?”

Donaat Vandeburie (37) woonachtig op de Bosmolens in Izegem wou donderdagavond omstreeks 23.30 uur nog tanken aan het benzinestation Dats 24 langs de Krekelmotestraat in Izegem. Na het uitstappen merkte hij op dat er een kraaienpoot in zijn rechtervoorwiel stak. “Toen ik rondliep, zag ik dat er langs het trottoir ook nog enkele dergelijke kraaienpoten lagen. Ze lagen mooi naast elkaar opgesteld zodat het langs die kant moeilijk was om ze te ontwijken”, aldus de Izegemnaar. Hij stelde snel vast dat het onmogelijk was om met zijn wagen nog huiswaarts te keren. “Mijn band stond lek. Ik besloot mijn autopapieren uit de wagen te halen. Misschien was dit wel een plan van enkele autodieven. Ik keerde daarna te voet terug naar huis. Gelukkige was dit niet te ver.”

De Izegemnaar verwittigde ‘s avonds laat al de politie en ook de pechverhelpingsdienst werd ingelicht. Vrijdagochtend werd de band hersteld. “Toen ik met de wagen thuis kwam, merkte ik echter dat ook mijn autoband links van achter beschadigd was door een kraaienpoot”, aldus Donaat. De Izegemnaar zit verveeld met de zaak en postte een bericht op sociale media. “Ik heb in feite nog geluk gehad. Maar wat als een chauffeur met een lekke band plots de nabijgelegen rotonde opreed?” Voorlopig zijn er echter nog geen andere slachtoffers van de opmerkelijke daad. Dat bevestigt Carl Vyncke, woordvoerder van de politiezone Riho. “Dit is een alleenstaand geval. Dergelijke kraaienpoten zijn vooral gekend uit films om auto’s tegen te houden. Bij ons zijn er alvast in al die jaren geen dergelijke kraaienpoten gebruikt.”

Het is onduidelijk wie er die kraaienpoten nabij het tankstation heeft gelegd. Ook bij Dats 24 heeft men geen weet van gelijkaardige feiten. “Vorig jaar wonnen we nog een prijs als het meest graag geziene merk. Dergelijke gevallen zijn er nog niet geweest nabij onze stations”, aldus woordvoerder Maarten Vanoudenhove. Donaat Vandeburie stapte nog naar de politie om er klacht neer te leggen tegen onbekenden. “Op de site zijn er camera’s aanwezig. Als de politie die bij ons opvraagt, werken wij graag mee aan het onderzoek”, aldus de woordvoerder.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier