Man rijdt geparkeerde wagens aan: “Niet door dronkenschap, wel door maagverkleining”

Een dokter moet nu nagaan of het wel veilig is om de man verder met een auto te laten rijden. © Getty Images
Redactie KW

Een 51-jarige man uit Heist-aan-Zee moest zich in de politierechtbank verantwoorden omdat hij drie geparkeerde wagens aanreed. Volgens het parket onder invloed van alcohol. Maar volgens de man zelf waren het de bijwerkingen van de maagverkleining die hij liet uitvoeren.

Was K.S. uit Heist zichzelf niet omdat hij teveel gedronken had of waren het de neveneffecten van het feit dat hij een gastric bypass operatie liet uitvoeren? Op die vraag zal een dokter een antwoord moeten geven. Voor de man zelf hangt er mogelijk een levenslang rijverbod aan vast. “Want als u zich zo gedraagt door die operatie, dan bent u ziek. U kan daar niet aan doen, maar dan bent u wel lichamelijk ongeschikt om met een auto te rijden”, aldus de politierechter.

De vijftiger was gedagvaard omdat hij vluchtte nadat hij drie geparkeerde wagens aanreed na een frituurbezoek. Op de camerabeelden was te zien hoe de man waggelend naar zijn wagen stapte. “Hij viel zelfs nog voor hij instapte”, aldus de procureur in de rechtbank. Hij werd dan ook vervolgd voor dronken rijden. Maar daar ging de man dus niet mee akkoord. “Hij had niet gedronken“, zei zijn advocaat. “Hij wordt alleen soms draaierig door die gastric bypass.”

Omdat de politierechter zich daar toch ernstige vragen bij stelde, werd beslist om een dokter te laten oordelen. Die moet nu nagaan of het wel veilig is om de man verder met een auto te laten rijden.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier