Man ontkent vuistslag: “Afweergebaar naar flesje!”

De beide beklaagden zaten twee tot drie maanden in voorhechtenis. © Getty Images
Redactie KW

G.D. uit Ieper blijft erbij dat hij in 2017 zichzelf verweerde op de Vismarkt in Ieper. Een jonge vrouw liep er een neusbreuk op.

De feiten dateren van 18 november 2017 op de Vismarkt. Plots ontstond er een schermutseling. Een man werd in de bloembakken geduwd en een jonge vrouw wou tussenbeide komen. Ze kreeg volgens haar advocaat twee vuistslagen in haar gezicht, waarbij ze een neusbreuk opliep.

Maar de man, die in eerste aanleg werd vrijgesproken, ontkent. “Ik kreeg eerst een slag op mijn achterhoofd. Nadien zag ik een flesje in mijn richting komen en heb een afwerend gebaar gemaakt. Pas toen ik een meisje met blond lang haar op de grond zag liggen, zag ik wie ik geraakt had.”

De man ontkent ook ten stelligste een tweede vuistslag te hebben gegeven. Het openbaar ministerie vindt dat er sprake is van twijfel. Volgens hem is het woord tegen woord en de procureur-generaal is akkoord met de vrijspraak. Uitspraak op 18 december. (OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten