Man ontkent dat hij vriendinnen verkrachtte en in prostitutie dwong: “Ze spannen tegen mij samen”

Redactie KW

Een 36-jarige Oostendenaar riskeert twee jaar cel voor de verkrachting van twee vriendinnen. Twee andere vriendinnen zou hij in de prostitutie gedwongen hebben. De man ontkent alle aantijgingen met klem. “Ze spannen tegen mij samen.”

De bal ging aan het rollen toen een ex van K.D. in september 2017 een klacht indiende. De vrouw beweerde dat ze door K.D. verkracht werd en vermoedde dat hij er dubieuze praktijken op nahield met andere vriendinnen. Onderzoek wees uit dat er nog drie vrouwen klacht hadden ingediend.

Eén van hen stelde dat ze in april 2017 verkracht werd. De twee anderen vrouwen verklaarden dat K.D. hen dwong om zich te prostitueren en zo een centje bij te verdienen. “Hij zocht telkens psychisch of emotioneel kwetsbare vrouwen uit als slachtoffer en zette hen onder druk”, stelde de procureur. “Op zijn laptop troffen de speurders 24 foto’s aan van schaars geklede vrouwen, onder wie één van de slachtoffers. Met die foto’s promootte hij de vrouwen op prostitutiesites.”

De procureur vroeg twee jaar cel voor K.D., die zelf zijn onschuld uitschreeuwde. “Ik heb niets verkeerde gedaan”, stelde hij. “Die vrouwen zaten al in de prostitutie toen ik ze leerde kennen en die verkrachtingen zijn compleet verzonnen. Er is geen enkel bewijs. Die vrouwen spannen samen om mij kapot te maken.” K.D. heeft evenwel zijn verleden niet mee. Hij kreeg eerder al twee jaar cel voor de verkrachting van een zestienjarig meisje. Hij liep ook veroordelingen op voor diefstal, inbraak en geweldpleging.

De uitspraak volt op 25 november.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier