Man maakt het te bont onder invloed van alcohol

Redactie KW

C.D. (26) uit Ieper moet zich op de rechtbank van Ieper verantwoorden voor onder meer slagen, vernielingen en smaad. De man pleegde de feiten onder invloed van alcohol en spaarde daarbij ook de politie niet.

In mei vorig jaar werd de politie opgeroepen omdat C.D. een wagen zou hebben beschadigd. De inspecteurs kregen heel weinig medewerking van de beklaagde gaf een valse naam op en nam plots zelfs de benen. Even later kon de man opnieuw worden ingerekend, maar daarbij werd een politieman gewond, nadat hij trappen kreeg van de beklaagde. Op een ander tijdstip kwam de politie opnieuw tussenbeide, nadat de man zijn woonplaats kort en klein had geslagen. De boven buur moest het daarbij ontgelden omdat het vele lawaai niet echt leuk vond. De buur belandde samen met de beklaagde op de grond en hield daar blauwe plekken aan over.

C.D. gaf de feiten toe, maar kadert het allemaal in zijn alcoholgebruik. De man was in een verleden een tijdje opgenomen voor druggebruik, maar kwam daarna op straat terecht en begon te drinken. “Die man bleef kampen met depressieve episoden en dan was het moeilijk om aan de lokgroep van alcohol te weerstaan”, aldus zijn raadsman. De rechter merkte op dat de beklaagde de feiten pleegde toen hij onder voorwaarden stond, terwijl hij nu opnieuw hoopt op een straf met voorwaarden. Momenteel zou het wel beter gaan met de man. Vonnis op 22 oktober.

(CM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier