Man lag 7 dagen in coma na uitgelokte steekpartij met schroevendraaier

Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft Timothy R. (28) veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 30 maanden.

De Bruggeling haalde tijdens een ruzie uit met een schroevendraaier. De feiten werden geherkwalificeerd van poging doodslag naar uitgelokte slagen en verwondingen met blijvende arbeidsongeschiktheid.

Op 24 september 2013 hielp Timothy R. in Sint-Kruis Brugge een goede vriendin met haar verhuis. Toen Steven D.G., de ex-vriend van het meisje, het tafereel in de gaten kreeg, gingen de poppen aan het dansen. Timothy R. liet zich tijdens de schermutseling verre van onbetuigd. De beklaagde nam een schroevendraaier en stak het slachtoffer onder andere in zijn slaap.

Volgens de verdediging was er duidelijk sprake van wettige zelfverdediging. De rechtbank ging hier niet op in, maar oordeelde wel dat de feiten uitgelokt werden door het slachtoffer. Timothy R. kreeg in de zomer van 2014 al negen maanden celstraf voor het bedreigen van zijn ex-partner en haar grootouders. Daar komt nu 30 maanden met uitstel bovenop.

D.G. lag na de steekpartij zeven dagen in coma en de rechterkant van zijn lichaam is verlamd. Zijn raadsman Mathieu Langerock vroeg een voorlopige schadevergoeding van 10.000 euro en de aanstelling van een deskundige. Het slachtoffer werd door de rechter zelf voor 20 procent verantwoordelijk geacht, waardoor de voorlopige schadevergoeding herleid werd naar 8.000 euro.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.