Man krijgt twee jaar cel met uitstel voor belaging van ex-vriendin uit Tielt

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een man uit het Oost-Vlaamse Sint-Martens-Leerne is ook in beroep veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel. Hij bestookte zijn ex-vriendin uit Tielt met honderden sms-berichten. Voor de brandstichting aan het huis van haar moeder werd hij vrijgesproken.

De 46-jarige Luc D.M. uit Zulte, nu Sint-Martens-Leerne, had enkele jaren geleden een kortstondige relatie met Christel Bostoen uit Tielt. Toen de vrouw ontdekte dat haar nieuwe vriend ook nog contacten onderhield met andere vrouwen verbrak ze de relatie. D.M. kon de breuk maar moeilijk verwerken en wat volgde was een aanhoudende stroom aan sms’jes gedurende zes weken. Daarin schuwde D.M. het schunnig taalgebruik niet: van ‘smerige teef’ over ‘je zal nergens nog veilig zijn, hoer’ tot ‘jij zal bloeden’ en alles daartussen. Hij stak ook een van haar autobanden plat, vernielde het graf van haar vader en plaatste haar profiel op een prostitutiewebsite. Hij werd ook beschuldigd van de brandstichting in het tuinhuis van haar moeder op 15 november 2013. “Maar toen was hij bij zijn nieuwe vriendin”, pleitte zijn advocaat Steven Hendrickx. Op basis van twijfel werd de man daarvoor in beroep vrijgesproken, maar voor de belaging kreeg hij opnieuw twee jaar cel met uitstel onder voorwaarden en een boete van 600 euro.

Het slachtoffer Christel Bostoen reageerde na afloop erg opgelucht. “Dit was geen wraakactie, maar er is wel gerechtigheid geschied. Ik kan dit verhaal nu positief afsluiten. Ik ben trots op mezelf en ga aandacht vragen voor andere slachtoffers van stalking.” (OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.