Man krijgt opschorting voor belaging OCMW-personeel (en minster De Block)

Redactie KW

Een vijftiger uit Koksijde heeft in beroep opschorting van straf verkregen voor de zware belaging van het OCMW van Bredene.

Nadat Werner H. in 2014 berooid terug naar België keerde van een reis naar India begonnen volgens zijn advocaat zijn psychische problemen. “Hij had er een financieel trauma opgelopen.”

Hij klopte aan bij het OCMW van Gavere, maar daar werd na verloop van tijd zijn leefloon geschrapt, een rechtszaak die hij nadien wel won. “Maar na de schrapping belandde hij op straat wat hij onmenselijk en onterend vond”, aldus zijn advocaat. In 2015 klopte hij aan bij het OCMW van Bredene, maar daar liep het grondig fout. Werner H. bestookte het OCMW-personeel van Bredene meer dan een jaar lang met e-mails waarin hij voortdurend meer financiële steun eiste. Z’n mails gingen zelfs over naar bedreigingen, vaak ook met personen in cc die er niks mee te maken hadden, zoals minister van volksgezondheid Maggie De Block en gouverneur Carl Decaluwé. “Het personeel van het OCMW kon op de duur zijn werk niet meer naar behoren uitvoeren”, aldus de procureur-generaal. Op een dag ging H. zelfs aan de haal met zijn dossier. De politie moest het toen terughalen. Daarnaast probeerde hij ook via een vals bankrekeninguittreksel extra steungeld te verkrijgen. Toch is volgens zijn advocaat nu de rust hersteld. “Hij bekent zijn schuld, ziet zijn fout in en excuseert zich daar ook voor. Hij wordt nu begeleid door het OCMW van Koksijde en er wordt uitgekeken om hem vrijwilligerswerk te laten doen. Daarom zou het belangrijk zijn om zijn blanco strafblad te behouden.”

H. kreeg in eerste aanleg immers een straf van 10 maand cel, waarvan zes maanden effectief. Omdat de man nu op goede weg is, gaf het hof van beroep hem daarom nog een laatste kans en verleende de man opschorting van straf gedurende een periode van drie jaar . (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier