Man krijgt na zware stamp nieuwe heupprothese, beklaagde riskeert 6 maanden cel

Redactie KW

Een 42-jarige man uit Diksmuide riskeert een celstraf van zes maanden omdat hij een andere man een zodanig zware stamp in de heup gaf dat hij een nieuwe heupprothese moest krijgen. Volgens beklaagde H.L. viel hij gewoon van de trap.

De feiten speelden zich af in de nacht van 23 op 24 juni vorig jaar in een huis langs de Generaal Baron Jacquesstraat in Diksmuide. In dat huis woont een man die zelf al enkele keren voor de rechter moest verschijnen. De hulpdiensten werd er al verschillende keren opgeroepen voor incidenten waarbij wel vaker ‘mensen gewoon van de trap vallen’. Die nacht moest de brandweer er zelfs het slot komen forceren omdat niemand opendeed.

“Mijn cliënt was er die dag aanwezig bij D.P.”, sprak de advocaat van slachtoffer H.V. “Op een bepaald moment kreeg H.L. ruzie met zijn eigen vrouw en deelde hij haar een kopstoot uit. H.V. vertelde dat het zeer laag was om een vrouw te slaan en kreeg daarop een zware stamp in de heup. Twee maanden later moest hij een hersteloperatie krijgen en uiteindelijk een nieuwe heupprothese. Hij revalideert nog steeds.”

Het slachtoffer vraagt een voorlopige schadevergoeding van 2.500 euro. H.L. riskeert zes maanden cel en 1.200 euro boete maar ontkent. “Hij is daar gewoon van de trap gevallen. Ik heb hem recht geholpen en ben in de zetel per ongeluk blijven haperen aan zijn heup”, klonk het.

Vonnis op 13 november.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier