Man krijgt jaar cel voor valse mails

Redactie KW

Een 28-jarige man uit Torhout is in beroep veroordeeld tot een jaar cel met uitstel voor het vervalsen van e-mails. Via de mails zou hij een immokantoor 65.000euro afhandig hebben gemaakt.

D.D. huurde een paar jaar geleden een handelspand in Torhout en liet daar grote verbouwingen uitvoeren om een hypermoderne slagerij te beginnen. De factuur van 65.000 euro stuurde hij echter door naar het immokantoor, dat naar de vrederechter stapte.

Daar legde D.D. drie e-mails voor die moesten aantonen dat het immokantoor de opdracht gaf voor de werken en ze zou betalen. Maar die waren volgens het immokantoor vals en de Computer Crime Unit van de federale gerechtelijke politie trad hen daarin bij. “De unieke URL-code was ingekort en vervangen door puntjes.”

Maar dat klopt volgens zijn advocaten niet. “Gmail beschikt over sterk beveiligde servers. Voor zoiets te manipuleren, moet men wel zeer bedreven zijn.” D.D. kreeg in eerste aanleg zes maand cel en ging daarom in beroep. Maar blijkbaar volgde de man eerst een bacholor-opleiding informatica.

“Als hij het niet was, kende hij wellicht genoeg vrienden die het wel konden”, redeneert de advocaat van het immokantoor. Ook het openbaar ministerie is wel overtuigd. “Wie profiteert hiervan? Het water stond hem financieel aan de lippen, hij wist niet meer waarin of waaruit!” Het hof achtte de feiten daarom bewezen en verzwaarde de straf naar een jaar cel, weliswaar met uitstel.

(OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier