Man krijgt 30 maanden cel voor uitbuiting van vriendin als prostituee in Oostende

Redactie KW

Een 30-jarige Roemeen is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot 30 maanden effectieve celstraf omdat hij zijn vriendin dwong om zich te prostitueren. Daniel T. en zijn vriendin zelf beweren dat van uitbuiting geen sprake is.

De 28-jarige A. werkte in het voorjaar van 2017 in Oostende en Sint-Martens-Latem als prostituee. Uit afgetapte telefoongesprekken blijkt dat ze klaagde over de rol van haar partner. Die zou haar opbrengsten onder andere opsouperen in het casino. Bovendien vertelde ze aan de telefoon dat ze regelmatig klappen kreeg van de beklaagde.

De verdediging vroeg de vrijspraak voor Daniel T., die ondertussen een half jaar in voorhechtenis zit. Volgens zijn advocaat had de Roemeen zelf ook een inkomen en leefde hij dus niet alleen maar van de inkomsten uit prostitutie. Daarnaast werd opgemerkt dat het zogezegde slachtoffer haar vriend niets kwalijk neemt. Ze blijft hem bezoeken in de gevangenis en was woensdagochtend ook aanwezig tijdens de zitting.

De rechter veroordeelde Daniel T. uiteindelijk tot 30 maanden effectieve celstraf en een geldboete van 8.000 euro. De beklaagde is ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt. Daniel T. stond ook terecht voor het aanzetten tot prostitutie van een 18-jarige vrouw.

Een handlanger, die A. soms naar Sint-Martens-Latem voerde, kreeg tien maanden met uitstel.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.