Man klist eigenhandig auto-inbreker

Kevin hield een van de inbrekers even vast: "Ik heb hem zo'n tien minuten vastgehouden. Ik woog waarschijnlijk 40 kg meer dan hem, dus dat was geen probleem."
Redactie KW

Een bewoner uit Molenwal in Zuienkerke kon zondagnacht eigenhandig een auto-inbreker vatten. Kevin (31) zag hoe twee mannen in zijn auto stapten en haastte zich naar buiten. “Ik heb een van hen zo’n tien minuten vastgehouden in afwachting van de komst van de politie”, zegt hij. De politie was al een tijdje op zoek naar de twee verdachten.

Kevin Pieren (31) en zijn vriendin stonden maandagmorgen 5 oktober omstreeks 5 uur op omdat hun dochtertje een flesje moest krijgen. Toen ze buiten in hun straat Molenwal in Zuienkerke keken, zagen ze twee verdachte mannen staan.

Aanvankelijk dachten ze dat een buurjongen was en gingen ze over tot de orde van de dag. Maar toen hun dochtertje gedronken had, begon het toch te dagen. “Alles is dicht om één uur. Dus wat zou onze buurjongen daar op dat uur nog doen?”, zegt Kevin. “Ik voelde dat er iets niet klopte en toen ik een tiental huizen verder een autoalarm hoorde afgaan, wist ik wat er gaande was.”

Vanuit het raam van zijn slaapkamer zag Kevin plots hoe twee mannen in zijn wagen stapten. De vier pinkers lichtten op en de twee kropen in de auto. “Ik was naakt en heb snel een short aangedaan. Maar in mijn bloot bovenlijf ben ik naar buiten gelopen”, zegt hij. “Daar kon ik één van die mannen uit mijn auto sleuren. De andere – die op de passagiersstoel zat – zette het op een lopen.”

Kevin wou de inbreker aanvankelijk wat rake klappen geven, maar zijn vriendin kon hem op andere ideeën brengen. Hij werkte de man tegen de grond en hield hem daar even. Daarna gingen de twee rechtop staan. Kevin hield de inbreker stevig vast.

“In auto slapen”

“Die man woog misschien 60 kilogram. Ik weeg 105 kilogram”, zegt Kevin. “Hij had heel snel door dat hij geen kant op kon. Hij probeerde zich nog wel een paar keer los te trekken, maar dat lukte niet. Pas op, hij bleef uiteindelijk ook wel rustig. Hij zei dat hij enkel in de auto wou slapen. Maar daar geloof ik dus niets van.”

Kevins vriendin en een buurman verwittigden de politie. Zij stonden binnen de tien minuten met vijf combi’s in de straat. Kevin kon de gevatte inbreker dan ook aan de agenten overdragen. En met de hulp van een patrouillehond konden ze even later ook de tweede verdachte oppakken. Die had zich in een natte gracht verstopt.

Al langer op zoek

Na de arrestatie bleek dat Kevin de politie een stevig handje had geholpen. De politie was reeds een tijdje op zoek naar de twee verdachten, die mogelijks ook nog in aanmerking zouden komen voor andere feiten, hetgeen het voorwerp zal uitmaken van verder onderzoek.

De onderzoeksrechter besloot om hen allebei aan te houden. Ze zullen eerstdaags voor de raadkamer in Brugge verschijnen waar zal beslist worden of ze al dan niet een maand langer in de cel moeten blijven. (TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier