Man in de cel voor moordpoging op partner

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 44-jarige Oostendenaar met een maand verlengd op verdenking van moordpoging. Bart D. haalde met een mes uit naar zijn partner, die even in levensgevaar verkeerde.

De verdachte kreeg op woensdagavond 8 mei al ruzie met zijn vriendin. Beide betrokkenen waren op dat moment onder invloed van alcohol. Naar eigen zeggen had D. zelfs anderhalve liter rum gedronken. Tijdens dat conflict sloeg de verdachte met een plank op de neus van het slachtoffer.

De volgende dag kregen de partners het opnieuw met elkaar aan de stok. Donderdagnamiddag haalde de Oostendenaar uit met een broodmes. Het slachtoffer kon zelf een buurman alarmeren, die de hulpdiensten verwittigde. De vrouw werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar was snel buiten levensgevaar. Volgens de verdediging liep ze vooral snijwonden op toen ze het mes wilde afweren.

De precieze aanleiding voor de ruzie binnen het koppel is niet bekend. Bart D. geeft wel toe dat hij met een alcoholprobleem kampt en zegt spijt te hebben van zijn daden. De aanhouding van de verdachte werd dinsdagochtend door de raadkamer met een maand verlengd.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier