Man halfdood geslagen met portofles in Oostende: duo krijgt zware celstraf

Redactie KW

Twee mannen zijn in de Brugse rechtbank veroordeeld tot een zware celstraf omdat ze in een Oostende een man, die ze van diefstal verdachten, zwaar toetakelden en voor dood achterlieten. Een van de twee sloeg zelfs een portofles stuk op het hoofd van het slachtoffer.

Op 19 maart 2017 nodigde J.D. (45) enkele vrienden, onder wie P.C. (61) en het slachtoffer, bij hem thuis in de Gerststraat in Oostende uit om samen naar de bekerfinale tussen KV Oostende en Zulte Waregem te kijken. De alcohol vloeide rijkelijk en kort voor middernacht merkte P.C. dat zijn gsm verdwenen was. P.C. en J.D. verdachten het slachtoffer van diefstal en schopten en sloegen hem buiten westen. P.C. sloeg volgens het parket een portofles op zijn hoofd kapot, terwijl J.D. zijn rugzak, gsm en portefeuille afnam. De twee dumpten het slachtoffer op straat waar de politie hem even later aantrof.

Het slachtoffer belandde in kritieke toestand in het ziekenhuis waar talrijke breuken, een gescheurde lever en een hersenbloeding werden vastgesteld. Zijn galblaas moest operatief verwijderd worden. Terwijl het slachtoffer voor zijn leven vocht, probeerde J.D. met zijn bankkaart geld af te halen. De man, die intussen naar Gistel verhuisde, heeft een stevig strafregister en kreeg donderdag vijf jaar cel opgelegd. Zijn advocaat had voorwaarden gevraagd, in het bijzonder een psychiatrische behandeling. Oostendenaar P.C. kreeg 37 maanden cel. Zijn advocaat had eveneens op een voorwaardelijke straf aangedrongen. “Mijn cliënt liep nooit eerder een veroordeling op voor geweld. Door overmatig drankgebruik is de situatie buitensporig en zinloos geëscaleerd.” Het slachtoffer kreeg een voorlopige schadevergoeding van 2.500 euro toegekend. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.