Man gooit stenen en slaat autoruit in bij feest: “Muziek stond te luid”

Een man kwam amok maken op een feest in Nieuwpoort. Hij gooide stenen en sloeg de voorruit van een wagen in. © Belga
Redactie KW

Opschudding vrijdagnacht in Nieuwpoort: een man kwam amok maken op een feest. Hij gooide stenen en sloeg de voorruit van een wagen in. Feestvierders en omstanders konden hem overmeesteren, toen hij probeerde weg te vluchten.

Het ging om een personeelsfeest aan de Dienstweg Havengeul in Nieuwpoort. Rond 1.15 uur ’s nachts begaf een 28-jarige man uit Koksijde zich naar het feest. “Omdat hij vond dat de muziek op het feestje te luid stond”, klinkt het bij politiezone Westkust.

De man zelf was geen personeelslid. Plots begon hij aan herashekken te trekken en te roepen. Tot twee keer toe pakte hij een verstevigingsblok vast en gooide die over de omheining. Daarbij kwam een blok tegen een barbecue terecht, die beschadigd raakte. De man zetten het op een lopen voor enkele feestvierders.

Overmeesterd

Tijdens zijn vlucht sloeg hij de voorruit in van een geparkeerde wagen. De man werd door omstanders overmeesterd in afwachting van de komst van de opgetrommelde politiediensten. “De man werd ingevolge medische problemen onder begeleiding met een ambulance afgevoerd naar de kliniek”, bevestigt politiezone Westkust.

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier