Man en vrouw opgepakt voor mensenhandel in Oostende

Redactie KW

De onderzoeksrechter in Brugge heeft een 28-jarige vrouw en een 36-jarige man aangehouden op verdenking van mensenhandel en exploitatie van prostitutie. Zij zetten in Oostende en in Lede meisjes aan het werk in de prostitutioe en worden ervan verdacht misbruik te hebben gemaakt van de kwetsbare toestand van de meisjes.

Het team mensenhandel van de lokale recherche van de Oostendse politie kwam de verdachten op het spoor, toen ze controles uitvoerden op internetprostitutie. Via de advertentiesite Redlights.be gingen zij op zoek naar dames die mogelijk het slachtoffer werden van uitbuiting. Tijdens een controle in augustus 2019 werden in Oostende twee ladyboys aangetroffen. In september bleken ook in een bar in Lede ladyboys actief die gelinkt konden worden aan dezelfde verdachten. In oktober werd eens te meer een controle uitgevoerd, dit keer in de Zwaluwenstraat in Oostende, waar twee meisjes uit Nigeria en een shemale uit Colombia werden aangetroffen.

Het parket van West-Vlaanderen stelde een onderzoeksrechter aan, die verdere stappen ondernam. Op die manier kon de situatie een halt worden toegeroepen. In een bar in Oordegem (Lede) werd naar aanleiding van de tussenkomst opnieuw een Nigeriaanse dame aangetroffen die er aan het werk was. De onderzoeksrechter besliste om de beide verdachten aan te houden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier