Het team mensenhandel van de lokale recherche van de Oostendse politie kwam de verdachten op het spoor, toen ze controles uitvoerden op internetprostitutie. Via de advertentiesite Redlights.be gingen zij op zoek naar dames die mogelijk het slachtoffer werden van uitbuiting. Tijdens een controle in augustus 2019 werden in Oostende twee ladyboys aangetroffen. In september bleken ook in een bar in Lede ladyboys actief die gelinkt konden worden aan dezelfde verdachten. In oktober werd eens te meer een controle uitgevoerd, dit keer in de Zwaluwenstraat in Oostende, waar twee meisjes uit Nigeria en een shemale uit Colombia werden aangetroffen.

Het parket van West-Vlaanderen stelde een onderzoeksrechter aan, die verdere stappen ondernam. Op die manier kon de situatie een halt worden toegeroepen. In een bar in Oordegem (Lede) werd naar aanleiding van de tussenkomst opnieuw een Nigeriaanse dame aangetroffen die er aan het werk was. De onderzoeksrechter besliste om de beide verdachten aan te houden.

Het team mensenhandel van de lokale recherche van de Oostendse politie kwam de verdachten op het spoor, toen ze controles uitvoerden op internetprostitutie. Via de advertentiesite Redlights.be gingen zij op zoek naar dames die mogelijk het slachtoffer werden van uitbuiting. Tijdens een controle in augustus 2019 werden in Oostende twee ladyboys aangetroffen. In september bleken ook in een bar in Lede ladyboys actief die gelinkt konden worden aan dezelfde verdachten. In oktober werd eens te meer een controle uitgevoerd, dit keer in de Zwaluwenstraat in Oostende, waar twee meisjes uit Nigeria en een shemale uit Colombia werden aangetroffen.Het parket van West-Vlaanderen stelde een onderzoeksrechter aan, die verdere stappen ondernam. Op die manier kon de situatie een halt worden toegeroepen. In een bar in Oordegem (Lede) werd naar aanleiding van de tussenkomst opnieuw een Nigeriaanse dame aangetroffen die er aan het werk was. De onderzoeksrechter besliste om de beide verdachten aan te houden.