Man doet zijn gevoeg voor woningen in Wevelgem: “Als het zo dringend is, waarom belt hij niet aan?”

De man doet op in volle daglicht zijn gevoeg voor een garagepoort in Wevelgem. © GF
Christophe Lefebvre

Poepzakjes voor honden zijn ondertussen gemeengoed geworden, maar in Wevelgem is nood aan een versie voor mensen. Daar is namelijk een man aan het werk die zijn gevoeg doet voor woningen.

Annelies Dhaeyer, de zaakvoerster van slagerij Liesto uit Wevelgem, kon er ondertussen al twee keer kennis mee maken. “De eerste keer merkten we de kerel op, op onze bewakingscamera’s”, klinkt het met een zucht. “We zagen die man naar onze garage lopen, zijn broek afdoen en hij deed er schaamteloos zijn gevoeg. We liepen naar onze garage en spraken hem aan. Het was een dertiger en hij zag er op zich doodnormaal uit. Hij verklaarde dat hij zich niet meer kon inhouden en dat het dringend was. Hij zag geen andere oplossing dan voor onze garage zijn gevoeg te doen. We gaven hem een emmer water en een borstel en hij kuiste zijn rommel netjes op. Voor ons was daarmee de kous af en we dachten dat we dit nooit meer gingen meemaken. Fout dus.”

De man verscheen gisteren, maandag, opnieuw op het toneel en opnieuw was de boodschap dringend. Dit keer was zijn geurend geschenk voor de buren. “Ik kwam thuis en ik merkte dat er opnieuw een verrassing op de stoep lag, maar dit keer voor de garage van de buren. Vanzelfsprekend dachten we meteen aan de jongeman van de vorige keer en we controleerden opnieuw de camerabeelden en jawel, het was opnieuw diezelfde man. Volgens de camera was hij hier aan het werk rond 17.30 uur, in volle daglicht en zonder schaamte. De buren hebben het dit keer zelf opgekuist.”

Slapstick-toestanden in Wevelgem, maar Annelies ziet er de humor niet van in. “Dit is toch belachelijk”; sluit ze af. “Als het dan toch zo dringend is en als hij zich toch niet kan inhouden, waarom belt hij dan niet aan? Wij hebben toiletten hoor! We zijn geen boemannen, hij zou hier gerust naar het toilet kunnen. Hier in de straat zijn ook enkele cafés, waarom gaat hij daar niet binnen? Zelfs het zwembad heeft toiletten, maar die persoon doet zijn ding graag op straat, open en bloot.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten