Man die zwangere echtgenote (19) prostitueerde in Oostende krijgt 30 maanden cel

© Getty Images/fStop
Redactie KW

Een 33-jarige Roemeen heeft in de Brugse rechtbank 30 maanden cel gekregen, waarvan twaalf effectief, voor uitbuiting van prostituees in Oostende. Een van de slachtoffers was zijn zwangere echtgenote.

Op 3 juli kreeg de Oostendse politie op de prostitutiewebsite Redlights een verdachte advertentie in de gaten van de Oost-Europese prostituee “Anabella”. De politie maakte een afspraakje en trof in een appartement langs de Nieuwpoortsesteenweg twee Roemeense prostituees aan. Verborgen achter een deur troffen de agenten hun pooier, Iulian T. (33), aan. In zijn achterzak stak een portefeuille die uitpuilde van het geld, in totaal liefst 4.500 euro. Een van de meisjes was zijn negentienjarige echtgenote, die op dat moment zwanger was.

Om zieke ouders te onderhouden

T. ontkende dat hij optrad als pooier en stelde dat hij zichzelf ook prostitueerde. De man beweerde dat zijn vrouw zelf had voorgesteld om als sekswerker aan de slag te gaan om hun huis in Roemenië te betalen. Haar vriendin verklaarde dat ze zich prostitueerde om haar zieke ouders te onderhouden. Zij had ook al vanuit een Hasselts huis gewerkt.

In het appartement lagen vier iPhones met foto’s en berichten die erop wezen dat T. zich inliet met prostitutie en mensenhandel. Zo was hij op zoek naar geschikte panden, onder meer in Mechelen. In het Oostendse appartement werden enkel dameskleren aangetroffen. Niets wees erop dat T. er verbleef. Dat hij er zichzelf ook zou prostitueren achtte de rechter dan ook ongeloofwaardig.

De rechter veroordeelde hem tot 30 maanden cel, waarvan achttien met uitstel. T. is ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier