Man die vriendin onder meer in Oostendse prostitutie dwong, staat opnieuw terecht

© Beeld iStock
Redactie KW

Een 30-jarige Roemeen heeft zich woensdag opnieuw voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden, omdat hij zijn vriendin in de prostitutie zou dwingen. Daniel T. kreeg in maart al 30 maanden effectieve gevangenisstraf voor gelijkaardige feiten. Het OM vorderde tien maanden cel.

A. werkte in het voorjaar van 2017 in Oostende en Sint-Martens-Latem als prostituee. Uit afgetapte telefoongesprekken bleek dat ze klaagde over de rol van haar partner. Die zou haar opbrengsten onder andere opsouperen in het casino. Bovendien vertelde ze aan de telefoon dat ze regelmatig klappen kreeg van haar vriend.

Daniel T. en zijn vriendin beweerden echter dat van uitbuiting geen sprake was. De jonge vrouw kwam zelfs naar het proces om de beklaagde te steunen. Op 7 maart werd T. door de Brugse strafrechter toch tot 30 maanden effectieve gevangenisstraf en 8.000 euro boete veroordeeld.

Op 17 april werd de dertiger vrijgelaten, maar in augustus belandde hij al opnieuw in de gevangenis. Zijn vriendin had immers aan de politie verklaard dat ze opnieuw als prostituee moest werken. Volgens de vrouw was er ook sprake van geweldplegingen. T. moest zich woensdag verantwoorden voor mensenhandel en seksuele uitbuiting, maar de procureur vroeg enkel tien maanden celstraf voor de exploitatie van prostitutie.

De verdediging legde uit dat A. doelbewust naar België kwam om als prostituee te werken. Na de aangifte bij de politie keerde ze gewoon terug naar haar werk in de Oostendse rosse buurt. “Mijn cliënt zit sinds augustus in de gevangenis, maar haar advertentie en telefoonnummer staat nog steeds op de website Redlights”, aldus meester Daniël Dumont, die de vrijspraak vroeg.

De rechter doet uitspraak op 14 december.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier