Man die vriendin neerstak in bakkerij krijgt ook in beroep 10 jaar cel

De feiten speelden zich af in een bakkerij in Torhout. © KW
Redactie KW

Ismaël L. is ook in beroep veroordeeld tot tien jaar cel voor poging tot doodslag op zijn toenmalige vriendin. Het openbaar ministerie had 15 jaar gevorderd met nog eens 10 jaar ter beschikking van de strafuitvoeringsrechtbank voor poging tot moord, maar het hof bevestigde toch het vonnis uit eerste aanleg.

Melissa Rogiers en de 31-jarige Tunesiër Ismaël L. leerden elkaar in het voorjaar van 2018 kennen in het Gentse. Hij trok al snel bij haar in boven bakkerij Devriendt in de Oostendestraat in Torhout, waar zij als gerante werkte.

Maar al snel kwam de ware aard van F. boven. Hij was ziekelijk jaloers en sloeg haar herhaaldelijk. In augustus 2018 ging hij haar te lijf met een mes en stak haar herhaaldelijk in haar nieren, longen en lever. Ook haar armen werden meerdere keren getroffen.

Na de feiten stak L. doodleuk een sigaretje op en spuwde nog eens op de hevig bloedende Melissa. Door een zware bloedophoping in haar buik verkeerde ze in levensgevaar, maar als bij wonder overleefde ze de gruwel.

Niet om te doden

In eerste aanleg werd L. veroordeeld tot tien jaar cel voor poging doodslag. In beroep vroeg hij een herkwalificatie naar slagen, zonder het oogmerk om te doden. Maar daar was het openbaar ministerie het niet mee eens. De procureur-generaal vroeg zelfs een veroordeling voor poging tot moord. “Dat was geen bakkerij, maar een beenhouwerij! U hebt zich op haar gezet en madam liggen uitbenen!”

Dat hij de feiten pleegde onder invloed van drugs, drank en slaapmiddelen was voor de procureur-generaal geen excuus. “Dus als ik van mijn vrouw afwil, zuip ik mij te pletter, snuif een lijn coke, slik wat slaappillen en nadien zeg ik: ‘Sorry, ik betreur de feiten, maar ik heb het niet gewild!’ Ik zeg u: een dier wordt beter behandeld in het slachthuis!”

Hij vorderde 15 jaar cel met nog eens tien jaar ter beschikking van de strafuitvoeringsrechtbank er bovenop. Maar het hof bleef bij de kwalificatie van poging tot doodslag en bevestigde ook de straf van tien jaar cel die hij van de Brugse rechtbank had gekregen. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier