Man die ruiten stukgooide in Oudenburg riskeert celstraf: “Ik had 15 Duvels gedronken”

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een man uit De Haan riskeert in de Brugse rechtbank zes maanden effectieve celstraf voor vernielingen in Oudenburg. K.V. (33) had naar eigen zeggen 15 Duvels gedronken.

Op 4 juni 2019 belde K.V. na een cafébezoek in zwaar beschonken toestand aan bij een kennis in Oudenburg. Hij mocht niet binnenkomen waarna hij enkele ruiten van de woning vernield zou hebben. De man werd later die avond door de politie opgepakt. Hij verklaarde dat hij liefst 15 Duvels gedronken had en zich hierdoor niet alles meer precies kon herinneren.

Probatievoorwaarden

“Maar dat hij die ruiten vernielde betwist mijn cliënt met klem”, stelde de advocaat van V. “Hij is in de namiddag inderdaad bij die kennis langs geweest maar de vernielingen werden pas ‘s avonds laat door de politie vastgesteld. Niets bewijst dat hij die schade veroorzaakte. Wij vragen dan ook de vrijspraak.” K.V. stond op het moment van de feiten onder probatievoorwaarden na een veroordeling voor belaging, vernielingen en bedreigingen. De uitspraak volgt op 15 september. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier