Man die moeder begroef en pensioen bleef innen, blijft twee maanden langer in de cel

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De 47-jarige man uit Bredene die zijn moeder in de duinen begroef en nadien haar pensioen bleef innen, blijft twee maanden langer in de cel. De Brugse raadkamer verlengde de aanhouding van Frank P. Het onderzoek is ondertussen nog bezig.

In 2017 verdween Solange Hennaert (82) uit Bredene van de aardbodem. Had zoon Frank P. (47) woonde bij haar in, maar gaf haar verdwijning niet aan. Hij maakte zijn omgeving wijs dat ze in een rusthuis was opgenomen. Ondertussen bleef hij haar pensioen opstrijken. Toen de bejaarde vrouw een nieuwe identiteitskaart nodig had en dat maar niet in orde kwam, rook de wijkagent onraad. Eind mei vorig jaar werd Frank P. in het appartement van zijn moeder in de Nukkerstraat in Bredene in de boeien geslagen. De woning werd doorzocht en de civiele bescherming leegde zelfs de septische putten op zoek naar het lichaam van de vrouw.

Begraven in duinen

Frank P. werd uiteindelijk aangehouden op verdenking van informaticabedrog, gijzeling en oplichting. Aan de politie verklaarde hij dat zijn moeder vertrokken was, na een zoveelste ruzie. Maar niet veel later ging hij toch over tot bekentenissen. Hij gaf toe dat hij haar in september 2017 een slag had gegeven tijdens een ruzie. Volgens hem viel ze neer en overleed ze ter plaatse. Hij wikkelde haar lichaam in een plastic zeil en begroef haar in de duinen in Oostende, in een gebied waar geen wandelaars mogen komen.”

Onderzoek nadert einde

De man wees die plek zelf aan de speurders aan. Hij keerde er geregeld terug om na te gaan of het lichaam van zijn moeder nog niet bloot kwam te liggen. De bevindingen van de wetsdokter raakten ondertussen bekend. Die zou geen duidelijke doodsoorzaak meer kunnen vaststellen hebben bij Solange Hennaert. Het valt nog af te wachten of dat in het voordeel van de dader kan spelen. Ondertussen loopt het onderzoek op zijn einde. Het blijft echter wachten op enkele moraliteitsverslagen en het rapport van de gerechtspsychiater. (TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier