Man die ‘met geslachtsdeel stond te zwaaien’ aan raam van café, riskeert celstraf

Redactie KW

Een Bruggeling van Turkse origine moet zich voor de strafrechter in Brugge verantwoorden voor drie feiten van openbare zedenschennis.

Het openbaar ministerie eist een jaar effectieve celstraf. In september 2016 verbleef Bahri T. in het crisisopvangcentrum van het Brugse OCMW. “De beklaagde bevredigde zichzelf terwijl hij achter een medewerkster stond”, schetste procureur Lode Van Daele de feiten. “Begin februari vorig jaar kreeg hij het aan de stok met een barman.in Bar des Amis op de Eiermarkt in Brugge. Twee politieagenten in burger waren er vervolgens getuige van hoe de man de zaak verliet om vervolgens aan het raam zijn broek te laten zakken en uitdagend met zijn geslachtsdeel te zwaaien.”

Twee maanden na het incident in Bar des Amis ging Bahri T. nog een stapje verder. De man liep poedelnaakt en in zwaar beschonken toestand rond in het Brugse. Toen de politie ter plaatse kwam zagen ze de man tot hun verbazing in de vaart duiken. Bahri T. is geen onbekende bij het gerecht. In juni 2015 kreeg hij 30 maanden celstraf met uitstel omdat hij zijn ex en haar nieuwe partner met een mes bedreigde aan het voetbalveld Dosko Sint-Kruis. In de rechtbank ontkende hij donderdag met klem de feiten in het opvangcentrum en aan Bar des Amis.

De uitspraak volgt op 8 maart.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier