Man die mes naar agent gooit moet 10 maanden de cel in

Stockfoto © gf
Redactie KW

Een in Ieper wonende Congolees werd door de Ieperse rechter veroordeeld tot drie jaar cel, deels met uitstel, nadat hij door het lint ging en daarbij messen gooide naar de politie.

De man stormde op 29 maart vorig jaar plots de Stationsstraat in Ieper in en hij schreeuwde daarbij zijn woede uit tegen alles en iedereen die het wou horen. Hij gooide met vuilnisbakken en stampte en bonkte tegen een wagen die de straat doorreed.

Ondertussen riepen verschillende getuigen de politie ter hulp. Toen de man de combi opmerkte klopte hij op het voertuig terwijl hij luid begon te roepen dat hij iedereen zou doden. De agressieveling vluchtte daarop naar zijn appartement.

Speciaal arrestatieteam

Toen vijf agenten de trap opkwamen om de man te arresteren, gooide hij de deur open en wierp een mes naar buiten, dat rakelings naast een inspecteur de muur in vloog. Even later wierp hij, toen de politie opnieuw buiten was, nog een mes in hun richting.

Naar de inspecteur die dichtbij stond, spuugde hij meermaals, terwijl hij er op dat moment van overtuigd was dat hij corona had. De verdachte moest ten slotte overmeesterd worden door een speciaal arrestatieteam.

Alcoholprobleem

De Congolees werd voor de rechter gebracht voor poging doodslag, weerspannigheid, smaad en het overtreden van de covid-19-regels. Volgens zijn advocaat ging hij door het lint omdat hij dacht corona te hebben.

De rechter veroordeelde de man nu tot een celstraf van drie jaar, waarvan 10 maanden effectief. Hij moet zich aan enkele voorwaarden houden, zoals het volgen van taallessen. Ook moet hij zich laten begeleiden en werken aan zijn alcoholprobleem. Aan de politie moet de man een forse schadevergoeding betalen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier