V. riep hem om even te wachten, maar L. negeerde hem en liep verder. Het volgende moment vloog V. in ontbloot bovenlijf op hem af en sloeg hem bewusteloos. Terwijl L. op de grond lag kreeg hij nog meerdere schoppen tegen het hoofd. "Ik ga je doodstampen", zou V. daarbij geroepen hebben. Het slachtoffer liep een kaakbeenbreuk op en was zes weken werkonbekwaam. "Mijn cliënt moest in het ziekenhuis een zware operatie ondergaan", stelde advocate Naïma Bouslama. Sinds de feiten is L. niet meer dezelfde. "Sporten lukt niet meer zo goed als vroeger en als ik over straat loop ben ik niet op mijn gemak", getuigde hij.

Volgens de advocate van Michiel V. lokte het slachtoffer de feiten uit. Maar de rechter veegde die bewering maandag van tafel en veroordeelde V. tot een werkstraf van 200 uur. Aan Moulhelm L. kende ze een voorlopige schadevergoeding toe van 500 euro. In de beklaagdenbank zat ook Bruggeling Z.B. (25), een maat van Michiel V. Hij was aanwezig bij de feiten en deelde volgens de procureur ook zware klappen uit. Net als Michiel V. stond hij onder voorwaarden na eerdere veroordelingen voor geweld. Maar B. deelde naar eigen zeggen geen slagen uit aan Moulhelm L. en de rechter was maandag van oordeel dat daar inderdaad geen harde bewijzen voor zijn. B. werd dan ook vrijgesproken.

(AFr)

V. riep hem om even te wachten, maar L. negeerde hem en liep verder. Het volgende moment vloog V. in ontbloot bovenlijf op hem af en sloeg hem bewusteloos. Terwijl L. op de grond lag kreeg hij nog meerdere schoppen tegen het hoofd. "Ik ga je doodstampen", zou V. daarbij geroepen hebben. Het slachtoffer liep een kaakbeenbreuk op en was zes weken werkonbekwaam. "Mijn cliënt moest in het ziekenhuis een zware operatie ondergaan", stelde advocate Naïma Bouslama. Sinds de feiten is L. niet meer dezelfde. "Sporten lukt niet meer zo goed als vroeger en als ik over straat loop ben ik niet op mijn gemak", getuigde hij. Volgens de advocate van Michiel V. lokte het slachtoffer de feiten uit. Maar de rechter veegde die bewering maandag van tafel en veroordeelde V. tot een werkstraf van 200 uur. Aan Moulhelm L. kende ze een voorlopige schadevergoeding toe van 500 euro. In de beklaagdenbank zat ook Bruggeling Z.B. (25), een maat van Michiel V. Hij was aanwezig bij de feiten en deelde volgens de procureur ook zware klappen uit. Net als Michiel V. stond hij onder voorwaarden na eerdere veroordelingen voor geweld. Maar B. deelde naar eigen zeggen geen slagen uit aan Moulhelm L. en de rechter was maandag van oordeel dat daar inderdaad geen harde bewijzen voor zijn. B. werd dan ook vrijgesproken. (AFr)