Man die in Oostende aanvaller zoon neerstak met vlindermes krijgt 140 uur werkstraf

Redactie KW

Een 59-jarige Limburger heeft in de Brugse rechtbank 140 uur werkstraf gekregen omdat hij in Oostende een messteek uitdeelde aan een man die zijn zoon aanviel.

Op 7 juni 2018 zette P.W. (59) uit Dilsen-Stokkem samen met zijn zoon C.W. (27) uit Maasmechelen stevig de bloemetjes buiten in Oostende. Op de terugweg naar hun hotel kruisten ze het pad van Oostendenaar N.F. De 30-jarige beroepscrimineel achtervolgde hen en viel hen aan.

Terwijl N.F. boven op zijn zoon zat en hem zware klappen toebracht, haalde P.W. een vlindermes boven. Hij stak N.F. langs achteren in de linkerschouder waardoor die een klaplong opliep. De man werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleefde de feiten.

Zoon beschermen

Het openbaar ministerie vroeg twee jaar cel, eventueel met uitstel, voor P.W. Maar de rechter hield het dinsdag op 140 uur werkstraf. Volgens de verdediging wou de man enkel zijn zoon beschermen. De zoon stond mee terecht maar werd vrijgesproken.

N.F. werd mee gedagvaard en kreeg twee jaar cel voor de klappen die hij uitdeelde. De man liep eerder al talrijke veroordelingen op voor verboden wapens, weerspannigheid, bedreigingen en geweld. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier