Het slachtoffer en haar man waren hun woning langs de Bruggestraat nog volop aan het renoveren toen er de avond van 17 november brand uitbrak. Het gezin was op dat moment uit eten bij een vriend. De afgewerkte bovenverdieping raakte zwaar beschadigd. De benedenverdieping, die nog in ruwbouw stond, liep vooral waterschade op. Twee brandhaarden op de eerste verdieping wezen op kwaad opzet en nog diezelfde avond werd D.V. bij zijn moeder opgepakt. "De beklaagde is aan lager wal geraakt en was op het moment van de feiten zwaar onder invloed van alcohol", verduidelijkte de procureur tijdens het proces.

D.V. zorgde al enige tijd voor problemen in zijn gezin en had kort voor de feiten onderdak gekregen bij zijn zus. Maar die had hem uiteindelijk gevraagd om het huis te verlaten. D.V. verklaarde dat hij daar gefrustreerd over was en daarom de feiten pleegde. Maar hoe hij het vuur precies aanstak wist hij evenwel niet meer omdat hij te veel gedronken had. Omdat D.V. een voorwaardelijke straf kreeg opgelegd mag hij nu de cel verlaten. Hij moet wel in behandeling voor zijn drankprobleem. Zijn zus, haar man en hun verzekeraar kregen in totaal 32.000 euro schadevergoeding toegekend. Dat bedrag kan wel nog oplopen.

(AFr)

Het slachtoffer en haar man waren hun woning langs de Bruggestraat nog volop aan het renoveren toen er de avond van 17 november brand uitbrak. Het gezin was op dat moment uit eten bij een vriend. De afgewerkte bovenverdieping raakte zwaar beschadigd. De benedenverdieping, die nog in ruwbouw stond, liep vooral waterschade op. Twee brandhaarden op de eerste verdieping wezen op kwaad opzet en nog diezelfde avond werd D.V. bij zijn moeder opgepakt. "De beklaagde is aan lager wal geraakt en was op het moment van de feiten zwaar onder invloed van alcohol", verduidelijkte de procureur tijdens het proces.D.V. zorgde al enige tijd voor problemen in zijn gezin en had kort voor de feiten onderdak gekregen bij zijn zus. Maar die had hem uiteindelijk gevraagd om het huis te verlaten. D.V. verklaarde dat hij daar gefrustreerd over was en daarom de feiten pleegde. Maar hoe hij het vuur precies aanstak wist hij evenwel niet meer omdat hij te veel gedronken had. Omdat D.V. een voorwaardelijke straf kreeg opgelegd mag hij nu de cel verlaten. Hij moet wel in behandeling voor zijn drankprobleem. Zijn zus, haar man en hun verzekeraar kregen in totaal 32.000 euro schadevergoeding toegekend. Dat bedrag kan wel nog oplopen.(AFr)