Man die cannabis gebruikt om medicinale redenen, hoopt rijbewijs terug te krijgen

© Getty Images
Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW

Een man uit Zonnebeke hoopt opnieuw met de wagen te kunnen rijden. De Zonnebekenaar verloor zijn rijbewijs na een veroordeling. Hij trekt nu naar de rechter met de vraag of hij zijn rijbewijs terug kan krijgen. De man gebruikt echter cannabis voor medicinale redenen.

“Die man zal een keuze moeten maken: Als hij cannabis blijft gebruiken, zelfs voor medicinaal redenen, dan kan hij niet opnieuw achter een stuur plaatsnemen.” Voor de openbare aanklager op de rechtbank van Ieper is het duidelijk: rijden en het gebruik van cannabis is niet te combineren. De automobilist zegt dat hij cannabis gebruikt om zijn migraineaanvallen tegen te gaan. “Ik kan dat niet vervangen door pillen, want daarvan ben ik extreem misselijk”, klinkt het.

De rechter sprak van een zeer zwaar te nemen beslissing. “Wij kunnen hier niet over een nacht ijs gaan”, klonk het bij de rechter. De Zonnebekenaar moet nu een goed onderbouwd attest van een gespecialiseerde arts voorleggen, waarin staat te lezen te lezen of de man al dan niet in staat is om opnieuw met de wagen te rijden. Daarna kunnen we verder.” De zaak staat in voortzetting op 7 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier