Man die 10.000 liter diesel stal uit vrachtwagens krijgt 20 maanden cel

Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft een Roemeense trucker tot 20 maanden effectieve celstraf veroordeeld voor brandstofdiefstallen. Liviu S. stal in totaal ongeveer 10.000 liter diesel uit 18 vrachtwagens.

In oktober 2015 zag een getuige de verdachte aan het werk in het industriepark van Zedelgem. De politie kwam ter plaatse en stelde vast dat de Roemeen aan de tankdoppen van verschillende geparkeerde vrachtwagens voelde. Bovendien viel het op dat de beklaagde bij zijn arrestatie erg naar mazout stonk.

Het onderzoek van zijn gsm, tachograaf, gps en camerabeelden brachten nog heel wat andere feiten aan het licht. In totaal kon Liviu S. gelinkt worden aan brandstofdiefstallen uit 18 vrachtwagens. Bij die feiten in Diksmuide, Ichtegem, Eernegem, Aalter, Houthulst en Wetteren maakte hij ongeveer 10.000 liter diesel buit. De beklaagde gaf tijdens het proces slechts een viertal feiten toe.

De rechter hechtte geen geloof aan zijn verhaal en wees in het vonnis op het feit dat S. in Duitsland al eerder veroordeeld werd voor brandstofdiefstallen. Liviu S. werd veroordeeld tot 20 maanden celstraf en een geldboete van 600 euro. Zijn truck werd verbeurdverklaard. Aan de burgerlijke partijen moet hij in totaal een schadevergoeding van bijna 3.000 euro betalen.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.